«Путін забирає нашу рибу»: що пише світова преса про війну в Україні (фото)

«Путін забирає нашу рибу»: що пише світова преса про війну в Україні (фото)
Шотландська «The Daily Star» застерігає про небезпеку
фото: Сергій Чернявський/Facebook

Газети Британії та Шотландії висвітлюють нові російські санкції та замінований Чорнобиль

Світові засоби масової інформації активно висвітлюють війну в Україні. Які саме теми та перших шпальтах газет сьогодні, проаналізував член Ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси, медіа-експерт Сергій Чернявський. Своїми спостереженнями він поділився на сторінці у Facebook.

Зокрема, газети Британії та Шотландії висвітлюють нові російські санкції, замінований Чорнобиль та заклик до економії енергоносіїв.

Британська The Telegraph, наводить заяви Міністерства оборони про те, що Росія вдалася до вербування відставних солдатів для підтримки своїх військових дій, зазнавши великих втрат у військах. Міноборони також повідомило газету, що Москва вербує персонал із сепаратистського регіону Молдови для посилення своїх сил.

Financial Times зосереджується на закликах до торговців енергоносіями робити більше, щоб зупинити військові дії Москви, а українські офіційні особи звинувачують деякі з найбільших міських фірм у тому, що вони допомагають Кремлю перекачувати криваві гроші.

Видання І повідомляє, що російські війська заклали наземні міни у Чорнобилі, коли відступали. Експерти повідомляють газеті, що небезпека, яку становлять міни, вплинула на життєво важливі роботи із забезпечення безпеки на об'єкті і може призвести до того, що радіоактивний матеріал, який нині дрімає у ґрунті, буде розсіяний в атмосфері у разі вибуху.

Шотландське The Herald інформує, що Великобританія може запровадити санкції проти російських військовослужбовців та генералів, підозрюваних у скоєнні військових злочинів в Україні.

The Daily Star із заголовком «Путін забирає нашу рибу» повідомляє, що російські судна, як і раніше, мають доступ до району біля північного узбережжя Шотландії, контрольованого Великобританією, і до Фарерських островів.

Нагадаємо, один із найвпливовіших медіаконцернів Німеччини Axel Springer SE оголосив про початок співпраці із колишньою телепропагандисткою російського «Першого каналу» Марією Овсянніковою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: