Росіяни розмістились на полігоні в Білорусі: супутникові знімки

Росіяни розмістились на полігоні в Білорусі: супутникові знімки
Навчання на полігоні «Лепельський» 13-18 грудня 2022 року
Міноборони Білорусі

На східній і західній частині полігонів є два польові табори на 14 та 30 наметів

Журналісти білоруської служби «Радіо Свобода» опублікували супутникові знімки полігона «Лепельський» на півночі Білорусі, на який продовжує надходити російська техніка. Знімки зробила компанія Planet Labs 6 січня.

Зазначається, що ешелони з російською технікою та солдатами почали прибувати на полігон «Лепельський» приблизно 18 жовтня 2022 року – після оголошення спільних навчань регіонального угруповання сил Білорусі та Росії.

На супутникових знімках видно різну техніку: ймовірно, «КамАзи», танки та бойові машини піхоти. Загалом на полігоні не менш ніж 150 одиниць техніки.

Росіяни розмістились на полігоні в Білорусі: супутникові знімки фото 1
Росіяни розмістились на полігоні в Білорусі: супутникові знімки фото 2

На східній і західній частині полігонів є два польові табори на 14 та 30 наметів, кожен із яких приблизно 10 на 5 метрів. 

На північ від полігона розташовується залізнична станція «Заслоново», від неї через військове містечко та ліс є дорога на полігон. Відповідно до знімків, на вокзалі було два ешелони з вагонами та платформами для завантаження техніки. Журналісти припускають, що це переважно танки чи БМП, а також вантажівки. Крім того, техніку помітили біля гаражів поблизу полігона.

Росіяни розмістились на полігоні в Білорусі: супутникові знімки фото 3
Росіяни розмістились на полігоні в Білорусі: супутникові знімки фото 4

Паралельно з прибуванням російських військ триває перевірка сил білоруської 19-ї гвардійської окремої механізованої бригади, що дислокується в селі Заслоново неподалік від полігона.

Раніше повідомлялося, що Путін особисто намагається втягнути Білорусь у війну.

До слова, Україна постійно стежить за обстановкою в Білорусі: прикордонники повідомили, скільки літаків РФ перекинула до Білорусі.

Читайте також: Авіанавчання в Білорусі: влада оцінила загрозу наступу на Київ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: