Російські генерали втрачають посади через низьку ефективність армії – британська розвідка

Російські генерали втрачають посади через низьку ефективність армії – британська розвідка
Генерал Олександр Дворніков, який командував так званою «спецоперацією» в Україні, вже втратив цю посаду
фото з відкритих джерел

Низька ефективність російської армії під час її вторгнення в Україну дорого обійшлася військовому керівництву Росії – щонайменше четверо генералів збройних сил РФ втратили свої посади. Ще не менше десяти генералів загинули в Україні. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Погана ефективність збройних сил Росії під час вторгнення в Україну дорого обійшлася російському військовому керівництву, що, швидше за все, призвело до звільнення щонайменше шести російських командувачів з початку бойових дій у лютому 2022 року», – ідеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що командувачі Східного та Західного військових округів Росії, швидше за все, втратили командування.

Російські генерали втрачають посади через низьку ефективність армії – британська розвідка  фото 1

«Генерал-полковник Олександр Чайко був звільнений з посади командувача СВО у травні 2022 року. Генерал-полковник Олександр Журавльов, який командував ЗВО з 2018 року, був відсутній на Дні ВМФ Росії в Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року, його, швидше за все, замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков», – повідомили в Міноборони Британії.

Крім того, генерал Олександр Дворніков згодом був усунутий після того, як отримав загальне командування так званою «спецоперацією» в Україні, а генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

«До цих звільнень додається щонайменше 10 російських генералів, убитих на полі бою в Україні. Кумулятивний вплив на послідовність командування, ймовірно, сприяє тактичним і оперативним труднощам Росії», – зазначили у британській розвідці.

Нагадаємо, про те, що генерал армії Олександр Дворніков, який до цього керував російськими окупантами у Сирії, очолив рашистські війська в Україні, уперше стало відомо на початку квітня.

У кінці квітня, за інформацією ЗМІ, до України прибув навіть керівник генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов.

Читайте такожЗміна військового керівництва Росії: британська розвідка назвала причину

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: