Україна зможе отримати електроенергію з Туреччини

Україна зможе отримати електроенергію з Туреччини
Плавучі електростанції розмістять у Румунії та Молдові
фото з відкритих джерел

Електроенергію постачатимуть через інші країни

Турецька компанія Karpowership готова забезпечити електроенергією близько мільйона українських домогосподарств. Про це повідомила генеральна директорка компанії Зейнеп Харезі.

Туреччина може постачати Україні електрику за допомогою плавучих станцій у Румунії та Молдові. Вибір саме цих локацій обумовлений міркуваннями безпеки. Гендиректорка зауважила, що мова йде про 3-4 станції. Переговорний процес стосовно цього питання вже почався.

«Зараз ми ведемо переговори з Україною, включаючи Організацію Об’єднаних Націй (ООН) та деякі інші організації з надання допомоги, щодо забезпечення близько 300 або 400 мегаватів електроенергії силовими кораблями, намагаючись знайти найкраще рішення щодо того, як і де розгорнути станції», – зазначила Харезі.

Нагадаємо, компанія «Укренерго» на прикладі пацієнта дала роз’яснення у яких випадках електророзподільні компанії у областях України ухвалюють рішення про застосування аварійних, а не погодинних відключень електроенергії.

До слова, про блекаут у столиці: Кличко повідомив, до чого готується Київ. Очільник столиці зазначив, що потрібно бути готовими до різних варіантів, оскільки росіяни підступні та безжальні.

Читайте також: Чи буде тотальний «блекаут»? Інтерв’ю з гендиректором компанії Yasno

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: