Бельгія заблокувала російські активи майже на 200 млрд євро

Бельгія заблокувала російські активи майже на 200 млрд євро
У бельгійських портах був перевірений 23 191 контейнер
фото з відкритих джерел

У порту Зебрюгге також вилучено 1000 автомобілів преміум-класу, призначених для продажу в Росії

Міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем повідомив, що уряд заблокував російські фінансові операції на суму 196,4 млрд євро. Федеральний уряд Бельгії також заморозив активи на суму 2,7 млрд євро. Про це повідомляє RTBF.

Зараз у Бельгії заморожено активів на 2,7 мільярда євро. Йдеться про активи 877 осіб і 62 юридичних осіб, які перебувають у європейському санкційному списку та підлягають заморожуванню.

Співробітники бельгійської митниці працюють над тим, щоб їхні товари не відправилися в Росію. У бельгійських портах був перевірений 23 191 контейнер, 20 601 з них незабаром були випущені. Затримано три контейнери з предметами розкоші, що прямують до Росії.

У порту Зебрюгге також вилучено 1000 автомобілів преміум-класу, призначених для продажу в Росії. Велика частина заблокованих активів – це товари, які були придбані російськими покупцями до введення санкцій. Найбільш значна частина заблокованих активів, майже 197 мільярдів євро фінансових транзакцій, є частиною зусиль ЄС щодо обмеження доступу Росії до міжнародних фінансових ринків.

Згідно з даними, опублікованими Національним банком Бельгії, в період з 2017 по 2019 рік імпорт російських товарів становив в середньому 1,5% бельгійського ВВП. Імпорт російських товарів до Бельгії оцінюється приблизно в 6,7 млрд євро на рік.

Як повідомлялося, Путінський олігарх Роман Абрамович ховає свою суперяхту від санкцій.

Нагадаємо, Франція арештувала яхту друга Путіна, російського мільярдера Сєчина.

Раніше повідомлялося, що російський мільярдер Алішер Усманов потрапив під санкції Європейського Союзу в понеділок. Через два дні одні його 156-метрова яхта Dilbar, вартістю майже $600 млн була арештована німецькою владою в Гамбурзі.

Як повідомлялося, українець втопив яхту російського олігарха за 7 млн євро. Так він помстився за обстріл Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: