Чому Берлін не дає зброї Києву? Експосол ФРН Дітмар Штюдеманн звернувся до українців

Чому Берлін не дає зброї Києву? Експосол ФРН Дітмар Штюдеманн звернувся до українців
Німецький дипломат пояснив ставлення своєї держави до російсько-української кризи
фото: DW

«Навіть у цій надзвичайно напруженій ситуації ще є час для дипломатії»

На подальшу долю російського газопроводу «Північний потік-2» і відмову Німеччини від постачання оборонної зброї Україні впливає і надалі впливатиме розвиток подій на українському кордоні, проте Німеччина досі сподівається на врегулювання конфлікту дипломатичними методами. На цьому наголосив експосол ФРН в Україні Дітмар Штюдеманн, йдеться у матеріалі «Главкома» «Чому Берлін не дає зброї Києву? Пояснюють німецькі дипломати та експерти».

Дипломат зазначив, що надзвичайно критична оцінка українцями позиції Німеччини щодо постачання зброї Україні є зрозумілою. Проте насправді, як і Україна, Німеччина всього-лише прагне уникнути ескалації конфлікту та сприяти його мирному врегулюванню.

«Я все ще переконаний (маючи понад 40 років досвіду роботи в цьому регіоні Європи), що навіть у цій надзвичайно напруженій ситуації все ще є час для дипломатії. Знадобиться багато часу, щоб розробити життєздатне розв’язання цієї проблеми. Але це єдина життєздатна довгострокова спроба зменшити потенціал агресії. Ми не повинні потрапляти в пастку, що розпалює зовнішню агресію подальшими внутрішніми конфліктами», – наголосив німецький дипломат.

Дітмар Штюдеманн додав, що, на його думку, «у цій небезпечній ситуації вирішальне значення має єдність, а не конфронтація, що дає агресору додаткові тактичні переваги».

Раніше глава Міноборони Німеччини Крістіна Ламбрехт заявила, що постачання зброї Україні не вирішить загрозу вторгнення РФ.

Нагадаємо, Велика Британія почала постачати Україні найкращі у світі гранатомети для бою в місті. Також глава МЗС Німеччини у Києві обговорювала питання експорту зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: