Канада у НАТО підтвердить підтримку України – МЗС

Канада у НАТО підтвердить підтримку України – МЗС
Прапори Канади та України

Глава МЗС Канади Христя Фріланд підтвердить «непорушну підтримку» України

Під час участі у саміті міністрів закордонних справ країн-членів НАТО Христя Фріланд підтвердить підтримку України.

Про це розповіли у МЗС Канади.

«Міністр підтвердить непорушну підтримку Канадою України й використає можливість обговорити із партнерами роботу НАТО, зокрема щодо політичної ролі та зусиль із розбудови оборонних можливостей у Іраку чи Західних Балканах», - заявили у МЗС Канади.

У відомстві додали, що Христя Фріланд також порушить тему безвідповідальної поведінки Росії.

«Міністр Фріланд та її колеги обговорять питання, що стосуються трансатлантичної безпеки, у тому числі координовану міжнародну відповідь на безвідповідальні дії Росії й роль НАТО у підтримці заснованого на правилах міжнародного порядку», - запевнили у міністерстві закордонних справ.

Окрім цього, міністри також обміняються поглядами стосовно «останніх подій у Афганістані».

«Впродовж усього саміту міністр наголошуватиме на лідерській ролі Канади у Альянсі, у тому числі її очільництві в багатонаціональній бойовій групі НАТО у Латвії», - підсумували у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося раніше, Угорщина вже втретє заблокувала комісію Україна - НАТО.

У четвер, 27 квітня, в Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні глав МЗС союзників. Українська сторона планувала провести в рамках зустрічі засідання комісії Україна - НАТО. Всі союзники, а також Міжнародний секретаріат Альянсу підтримали таку ініціативу, однак Угорщина її ветувала.

Раніше повідомлялося, що в лютому Будапешт вдруге заблокував міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснила, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норми закону про освіту.

Заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков в коментарі «Главкому» також заявляв, що Будапешт не змінить політику щодо України після парламентських виборів

У свою чергу віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що Угорщина не може повністю заблокувати співпрацю України з НАТО.

Нагадаємо, 28 вересня 2017 року набрав чинності закон «Про освіту», який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є тільки державна мова. Мови нацменшин, включаючи угорську, вивчатимуться тільки до п'ятого класу, а вже з 2020 року освіта в Україні стане цілком україномовною. Документ викликав різку критику ряду країн, зокрема, Угорщини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: