На Суспільному розповіли, чому закривають програму, в якій прозвучала скандальна заява Тимошенко

На Суспільному розповіли, чому закривають програму, в якій прозвучала скандальна заява Тимошенко
Кадр зі скандальної передачі, що вийшла в ефір за участі Тимошенко

Телеканал попередив програму про її закриття за місяць до появи в її ефірі Тимошенко

Із 10 липня 2018 року на «UA: Першому» закривається ранкова програма «Доброго ранку, країно», яку згідно з угодою для Національної суспільної телерадіокомпанії України виробляло ТОВ «Ера-Медіа». Про це сайту «Суспільне. Детектор медіа» сказала директорка департаменту зв'язків із громадськістю та ЗМІ Національної суспільної телерадіокомпанії України Вікторія Сидоренко.

За її словами, телеканал попередив програму «Доброго ранку, Країно» про її закриття за місяць до виходу в ефір лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко, яка заявила про плани президента Петра Порошенка щодо зриву виборів.

Сидоренко пояснила, що листами від 5 червня та від 7 червня Національна суспільна телерадіокомпанія направила ТОВ «Ера-Медіа» повідомлення про припинення дії договору.

«Ці повідомлення були відправлені завчасно рекомендованими листами з повідомленням службою експрес доставки Укрпошта. НСТУ зі свого боку повністю виконала договірні зобов'язання щодо завчасного повідомлення ТОВ «Ера-Медіа» про припинення дії договору – а саме за 30 днів до закінчення строку його дії, тому дія договору припиняється 10 липня 2018 року», – пояснила директорка.

У компанії повідомили, що згідно з угодою команда Суспільного мовника не має змоги втручатись у творчий процес команди «Ера-Медіа» та не впливала на вибір тем, гостей, способів подачі інформації в ефірі. Про це йдеться на сайті suspilne.media.

Сидоренко пояснила, що листи були надіслані через те, що НСТУ мала зауваження щодо якості й дотримання стандартів увесь період виходу програми «Доброго ранку, країно».

Нагадаємо, Тимошенко заявила, що президент Петро Порошенко має намір через посилення військової ескалації на Донбасі оголосити воєнний стан, і таким чином заблокувати процес проведення виборів в Україні, та продовжити свій термін перебування на посаді президента.

Фракція партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді оприлюднила заяву щодо поширення тез російської пропаганди лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко.

Президент України Петро Порошенко непрямо відповів на закиди лідерки партії «Батьківщини» Юлії Тимошенко щодо ескалації конфлікту на сході України з метою збереження влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: