Поліція відкинула закиди про приниження затриманих під Радою

Поліція відкинула закиди про приниження затриманих під Радою
Затримані під Радою 3 березня
Фото: Артем Шевченко / Facebook

Ступінь жорсткості дій поліції не була надмірною – Артем Шевченко

У суботу під час знесення наметового містечка під Верховною Радою та затримання протестувальників, які там знаходилися, ніякого приниження людської гідності не було. Про це заявив спікер Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

«Щодо зойків про нібито приниження затриманих. Нетривале перебування затриманого на колінах перед посадкою до транспорту це - ніяке не приниження, а загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки співробітника шляхом приведення затриманого у підконтрольне становище, яке виключає можливість раптового нападу на нього», - пояснив він.

За його словами, така тактика поліцейськими були обрана, щоб не тримати затриманих лежачи на снігу обличчям вниз.

«Вже затриманим, які сиділи на корточках чи стояли на колінах, дозволяли спілкуватися, курити і не били», - зауважив Шевченко.

«Ступінь жорсткості дій поліції не була надмірною, враховуючи досвід постійних сутичок із мітингарями, наявну оперативну інформацію про можливу наявність зброї і трагічний досвід 31 серпня 2015 року, коли під ВР граната забрали життя 4 гвардійців», - додав він.

Спікер МВС також здивувався, що депутат Мустафа Найєм не знає «базових тактичних правил» поліції щодо затриманих, зважаючи, що той був причетний до набору у патрульну поліцію у декількох містах у 2015-2016 роках.

Нагадаємо, у суботу вранці правоохоронці почали зносити наметове містечко біля Верховної Ради. Мешканці містечка були затримані поліцією. Дивіться відео з місця події.

У двох відділках поліції Києва перебували понад 110 протестувальників, затриманих під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою.

У наметовому містечку під Верховною Радою на вулиці Грушевського під час проведення слідчих дій поліція виявила 10 гранат, схожих на бойові.

У середині дня суботи зачистка наметового містечка була завершена.

Усіх 112 затриманих під час знесення наметового містечка під Радою учасників руху «Визволення» до 22 години відпустили.

Народний депутат Мустафа Найєм ініціював спецрозслідування щодо дій силовиків під час розгону мітингувальників під Радою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: