Рада «забула» розглянути законопроєкт про відповідальність за незаконне збагачення

Рада «забула» розглянути законопроєкт про відповідальність за незаконне збагачення
Спікер Ради Дмитро Разумков пропустив розгляд законопроєкту про відповідальність за незаконне збагачення та конфіскацією таких активів

Законопроєкт про відповідальність за незаконне збагачення був у порядку денному, проте Рада за нього так і не голосувала

Верховна Рада 3 жовтня не розглянула законопроєкт про відповідальність за незаконне збагачення та конфіскацією таких активів, хоча документ був у порядку денному.

На це звернув увагу голова правління Центру протидії Корупції Віталій Шабунін.

Так, у порядку денному після законопроєкту №1233 стоїть №1031 – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів».

Однак після розгляду проєкту №1233 спікер Ради Дмитро Разумков перейшов до розгляду закону про концесію, який у підсумку ухвалила. Цей документ стояв у порядку денному після проєкту №1031.

Це підтверджує як трансляція засідання парламенту, так і електронний протокол засідання 3 жовтня.

Як відомо, законопроєкт про незаконне збагачення Рада мала розглянути у другому читанні, у першому депутати ухвалили його 11 вересня.

Нагадаємо, в лютому Конституційний Суд визнав неконституційним притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: