Волкер прокоментував рішення Синоду щодо автокефалії Україні

Волкер прокоментував рішення Синоду щодо автокефалії Україні
Курт Волкер

США підтримують прагнення українців мати єдину помісну церкву

Спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати повністю підтримують прагнення українців мати власну єдину помісну церкву.

Про це він сказав під час телефонного брифінгу у Брюсселі.

Волкер зазначив, що рішення Вселенського патріарха Варфоломія про підтримку надання автокефалії Українській церкві є релігійним рішенням.

«З американської точки зору, єдине, що ми можемо сказати, що ми віримо у принцип релігійної свободи. Наша країна ґрунтується на цьому, і тому ми підтримуємо прагнення будь-яких людей сповідувати їхню релігію так, як вони бажають, і мати свободу та визнання, і робити це мирно», - заявив спецпредставник США.

«Я сподіваюся, що не буде протестів і насильницьких дій, організованих в результаті цього рішення. Я думаю, це буде трагедією побачити це», - підкреслив він.

Волкера також запитали про попередження від представників Російської православної церкви, що незалежніть Української церкви призведе до насильства в Україні.

«Це трагедія що ви маєте релігійних лідерів, які говорять про звернення до насильства. Це буде жахливий випадок, і ми, безумовно, не хочемо бачити це», - відповів спецпредставник Держдепу.

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату сьогодні ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення Синоду щодо української церкви.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: