«Вчителі року» розказали, як налагодити навчальний процес в умовах карантину

«Вчителі року» розказали, як налагодити навчальний процес в умовах карантину

Як налагодити навчальний процес в умовах карантину розказали «вчителі року»  

Завдяки карантину діти зможуть отримати досвід самостійної освіти та розпорядження власним часом

Яким чином буде організовано навчальний процес під час карантину, вирішують навчальні заклади. Деякі школи організували проведення відеоуроків для своїх учнів.

Вчитель інформатики із Запоріжжя Олександр Жук, найкращий учитель 2018 року за версією премії Global Teacher Prize Ukraine розповів «Главкому», що в середній-старшій ланці школи вони працюють у програмі Class Room  (з інформатики) – завдання надсилаються, а про отримання нової вправи учень отримує сповіщення на електронну пошту.

На думку Жука, навчання у класі та дистанційно не є рівноцінними. «Діти розуміють, що їх ніхто не контролює, вони можуть щось десь скопіювати. Багато хто зробить завдання для галочки чи взагалі не зробить. Втім, це не завжди так – є дуже відповідальні діти», – визнав педагог. Він додав, що батьки багатьох старшокласників звертаються по репетиторську допомогу до викладачів.

Разом із тим, на думку Олександра Жука, багатьом учням карантин може піти на користь. «Вони вдома відпочинуть, розслабляться і зможуть вивчати предмети, з яких складатимуть ЗНО, у більш розміреному темпі – все-таки у школі темп навчання високий», – зазначив він.

Дистанційне навчання може бути ефективним, переконана вчителька англійської мови з Мелітополя Наталія Кідалова, найкраща учителька 2019 року за версією премії Global Teacher Prize Ukraine. «По-перше, потрібно навчити вчитися дистанційно. Наразі не всі учні мають таку навичку. По-друге, треба використовувати необхідно ті інструменти для навчання, які їм вже знайомі. По-третє, вкрай необхідно забезпечити зворотній зв’язок із вчителем, причому не лише після виконання завдання, а під час виконання», – розповіла Кідалова.

«Важливо також передбачувати завдання, які діти будуть виконувати не індивідуально, а й колективно чи у парі», – зазначила вчителька.

Педагоги  Олександр Жук і Наталія Кідалова підкреслили, що завдяки карантину діти зможуть отримати досвід самостійної освіти та розпорядження власним часом. «Це допоможе в майбутньому: і в процесі навчання, і в житті», – підсумувала Кідалова.

Крім того, користувачі соцмереж діляться списками навчальних платформ онлайн, які також стануть у нагоді під час вимушеної ізоляції:

Математика, українська мова, для учнів 1-9 класів https://learning.ua/

Підготовка до ЗНО https://prometheus.org.ua/zno/

Математика, фізика https://uk.khanacademy.org/, https://vchy.com.ua,  https://www.matific.com/ua/uk/guests/content/by-matific, https://educationpakhomova.blogspot.com/2020/03/10.html?m=1

Уроки з різних предметів (платний ресурс) http://www.edufuture.biz/ua/

Інформатика https://studio.code.org/courses

Збірка курсів, і для старшокласників, і для вчителів https://www.ed-era.com/courses/

Для молодшої школи: https://study-smile.com/, https://childdevelop.com.ua/generator/letters/propisi.html/

Вправи з читання, логіки – для учнів різних класів https://www.eduactiv8.org/screenshots/1/

Безкоштовний курс на період карантину: https://naurok.ua/

Курс з визначення професії в ІТ для підлітків від GoITeens https://course.goiteens.ua/high5…

Ресурс для вивчення основ малювання за допомогою різних інструментів (від 5 до 12 років) http://tuxpaint.org/

Нагадаємо, в Україні тривають протиепідемічні заходи та обмеження, запроваджені 12 березня. Вони діятимуть попередньо до 3 квітня. На карантин закриті дитячі садочки та школи всіх форм власності. За рекомендацією Міністерства охорони здоров’я, працівників компаній – і державних, і приватних, – роботодавці відпускають додому, на дистанційну роботу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: