Чи треба дітям вивчати творчість Шевченка? Батько школяра обізвав чиновників Міносвіти нелюдами та ідіотами

Чи треба дітям вивчати творчість Шевченка? Батько школяра обізвав чиновників Міносвіти нелюдами та ідіотами
Тарас Шевченко написав вірш «За сонцем хмаронька пливе» у період 1848-1849 роках під час Аральської експедиції, у якій він брав участь, як художник

Лямець вважає, що вивчаючи Шевченка українські діти засвоюють «застарілий емоційний код страждання, туги і безвиході»

Батько школяра і водночас журналіст та блогер Сергій Лямець обізвав чиновників з Міністерства освіти і науки нелюдами через те, що його десятирічний син вивчив напам’ять вірш Тараса Шевченка «За сонцем хмаронька пливе…».

Як написав Лямець на своїй сторінці у Facebook, він побачив у сина «в очах - всю тугу українського народу».

«Я заглянув в книгу. Тарас Шевченко, виявилося. Розповідь про те, як в душі оселиться тьма», - написав блогер.

screenshot_3_15

Далі Лямець повідомив, що до Шевченка у нього нема питань, бо «у нього було важке життя». «Я впевнений, що Шевченко вже не раз перекинувся в могилі. Якби він знав, що в далекому майбутньому десятирічних дітей змусять вчити напам'ять його катарсис, він би писав виключно радісні, добрі і високі вірші», - переконаний блогер.

Лямець обурився, «чому до цих пір займають свої посади ці нелюди, ідіоти і мерзоти з Міністерства освіти». «Прямо на наших очах вони вносять всередину наших дітей давно застарілий емоційний код страждання, туги і безвиході. Ростять з української нації страждальців замість того, щоб виковувати всередині них переможців, зухвалих і непередбачуваних магів часу», - вважає чоловік.

Лямець навіть запропонував свій вихід з ситуації. «Давно пора зібрати групу молодих нових письменників, музикантів, поетів, митців. І дати їм державне замовлення - створити нову емоційну стратегію України. Поміняти гімн з «Ще не вмерла Україна» на, наприклад, «Україна, країна мрій». Пора виганяти це вічне болото страждання з наших сердець, голів і не скажу чого ще», - написав у «праведному гніві» блогер.

.png_38

До відома, вірш Тараса Шевченка «За сонцем хмаронька пливе» - це пейзажна лірика. Твір написаний у період 1848-1849 роках під час Аральської експедиції, у якій Шевченко брав участь, як художник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: