Екс-омбудсмен вважає, що влада не дбає про військових

Екс-омбудсмен вважає, що влада не дбає про військових
Валерія Лутковська
Фото: Станіслав Груздєв

Україною котиться хвиля самогубств серед військових

Українські військові через деякий час перебування у достатньо складних умовах на лінії зіткнення відмовляються від подальшого проходження служби, бо не відчувають, що держава про них дбає. Про це заявила екс-уповноважена з прав людини Валерія Лутковська в інтерв’ю «Главкому».

«Кожен громадянин України має бути готовий до того, аби захищати свою Батьківщину. З одного боку, ми маємо велику кількість людей, які готові підписати контракт. Але через деякий час перебування у достатньо складних умовах на лінії зіткнення вони відмовляються від подальшого проходження служби, бо не відчувають, що держава про них дбає.  Коли солдат протягом тривалого часу живе на лінії зіткнення у важких умовах і не має поваги з боку держави, важко розраховувати, що людина буде підписувати контракт за контрактом», — говорить Лутковська. Вона підкреслює, що тим же часом ми втрачаємо тих, хто вже отримав певні навички і хто реально може захистити інтереси держави: «Відповідно замість такої людини приходить «нульова», їй дають автомат, та чи можемо ми говорити, що інтереси держави захищені?..»

Екс-омбудсмен також нагадує про таку величезну проблему як самогубства тих, хто повернувся з зони АТО. «Відсутня нормальна ресоціалізація тих, хто провів певний час в умовах постійної загрози життю. Відсутня психологічна підготовка для життя в мирній країні, відсутня можливість заробити мирним шляхом – це величезна проблема, яка підвищує рівень агресії у суспільстві», — наголосила Лутковська. 

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Валерія Лутковська: Хочу спробувати себе на виборах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: