Фахівець розповів, як правильно обрати смачні кавун та диню

Фахівець розповів, як правильно обрати смачні кавун та диню
При виборі сорту має значення «звідки» кавун

На смак впливає стать кавуна

Через холодну весну сезон кавунів і динь в Україні почався пізно, проте саме у серпні вже можна вибрати найсмачніші і найароматніші баштанні. Як це зробити, розповів херсонський фермер і громадський діяч Віталій Іванков, повідомляє УНН.

«При виборі кавунів... перше – це звук: потрібно постукати. Також сухий хвостик показує на стиглість кавуна і термін збору. Найголовніше – свіжість, хвостик і звук... Це вказує на смак», – розповідає експерт.

На смак також впливає стать кавуна.

«Дівчинка смачніша. Її можна вибрати за плямом, яка знаходиться із протилежного боку від хвостика. Ця точка повинна бути великою і широкою: якщо більше 1,5-2 см – то це «кавуниха». У них більш насичений смак, концентрація смакових і мінеральних речовин, безпосередньо, у самій кавунисі більша. Через те і смак відрізняється», – пояснив Іванків.

Він додав, що при виборі сорту має значення «звідки» кавун. Зупинити свій вибір можна на херсонських або кіровоградських кавунах.

Якщо ж хочеться не переплатити за покупку, експерт рекомендує брати місцеві кавуни і дині, або вирощені у сусідніх областях. У такому випадку націнка за їх доставку не така висока.

«Також кавуни і дині повинні бути не прим’ятими. Диня повинна бути не зеленою, звичайно, колір повинен бути жовтим. Її смак підтверджується запахом. Запах повинен бути «стиглим», він так і називається «запах стиглої дині». За хвостиком ви ніяк не визначите», – зазначив експерт.

Додамо, що після купівлі кавуни і дині можна зберегти надовго у темних і холодних місцях. Оптимальна температура для цього становить +2...+ 3°С. Якщо їх періодично перевертати, баштанні збережуться набагато краще.

Нагадаємо, в Україні різко виросли ціни на помідори. Причина зростання цін на овочі полягає у погіршенні темпів збору у зв’язку з погіршенням погодних умов. За тиждень ціна на томати виросла на 30%.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: