Мангер пройшов перевірку на поліграфі, але активісти стверджують про маніпуляції з результатами

Мангер пройшов перевірку на поліграфі, але активісти стверджують про маніпуляції з результатами
Мангер також зазначив, що поліграф визначив правдивість його відповідей про причетність до криміналу працівника СБУ Данила Доценка

За словами голови Херсонської облради, процедура тривала більше чотирьох годин

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який є фігурантом у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, пройшов опитування із застосуванням поліграфа.

Про це він повідомив у Facebook.

«Отже, поліграф (він же детектор брехні) пройдено. Відповіді на найболючіші запитання, що цікавлять громадськість, надано. Чи знав я про те, що планується напад на Катерину Гандзюк? – ні. Чи брав я будь-яку участь в цих жахливих діях? - ні. Чи знаю я, де знаходиться замовник? - ні. Поліграф показав: ці та інші відповіді – правдиві», - йдеться у дописі.

Мангер також зазначив, що поліграф визначив правдивість його відповідей про причетність до криміналу працівника СБУ Данила Доценка.

За словами голови облради, процедура тривала більше 4 годин.

За словами Мангера, дослідження проводилося відповідно до вимог і стандартів американської Асоціації поліграфологів, Всеукраїнської асоціації поліграфологів і чинного законодавства України. Проводила процедуру експерт-поліграфолог Всеукраїнської асоціації поліграфологів психолог Тетяна Пономарьова.

Разом з тим, громадський активіст, лідерів націоналістів С14 та друг вбитої Катерини Гандзюк Євген Карась ставить під сумнів достовірність опитування із застосуванням поліграфа.

«Мангер пройшов поліграф у Херсоні. Саме там, де він і вважається одним з тіньових лідерів політики і криміналу.

Мангер багато місяців відмовлявся пройти поліграф навіть державних структур, не кажучи вже авторитетні комерційні агенції.

Скоріше за все, ці результати є сфальшованиим або як мінімум до них дуже багато запитань.

Ми, від С14, взагалі зараз будемо пропонувати і Мангеру, і херсонській тестувальниці Пономарьовій пройти за наш кошт тести в Києві. Але вони, звісно, відмовляться. Зараз зроблено не тестування, а продажну клоунаду, щоб говорити, що «поліграф довів невинність Мангера», - заявив у коментарі «Главкому» Євген Карась.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що про підозру в організації вбивства активістки оголошено голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

У квітні підозру йому змінили з особливо тяжкого злочину на тяжкий – «замовлення завдання тілесних ушкоджень».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: