На вибори президента мають намір прийти майже три чверті українців – опитування

На вибори президента мають намір прийти майже три чверті українців – опитування
Найбільший інтерес до голосування у західній і центральній Україні

Майже половина з тих, хто збирається голосувати - прийде на вибори «однозначно»

 74% громадян України мають намір взяти участь у майбутніх виборах президента, що відбудуться 31 березня 2019 року. Про це свідчать результати опитування, проведеного в грудні 2018 соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

Загалом 74% респондентів мають намір проголосувати на виборах, при цьому 32% мають намір зробити це «однозначно», а 42% – «ймовірно».

Згідно з опитуванням, інтерес до голосування найвищий у західній і центральній Україні, а найнижчий на сході та півдні України.

Молоді люди, мабуть, найменше зацікавлені в голосуванні, і тільки 26% заявили, що «безумовно» проголосують на відміну від 37% людей у віці 51 рік і старше.

Відзначається, що для 39% опитаних військовий конфлікт на Донбасі є пріоритетним фактором при виборі кандидата, далі йдуть боротьба з корупцією (16%), стан економіки (11%), а також питання комунальних платежів і тарифів (10%).

Питання війни на Донбасі стало визначальним фактором для відбору кандидатів у всіх вікових групах, в той час, як боротьба з корупцією і тарифи більш важливі для українців середнього та старшого віку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: