Топ-10 хітів Шевченка у виконанні сучасних музикантів (відео)

Топ-10 хітів Шевченка у виконанні сучасних музикантів (відео)
Найбільше драматизм творів Шевченка припав до душі рок-музикантам
Фото з відкртитих джерел

На твори із Кобзаря звертають увагу сучасні українські композитори і виконавці

Сьогодні, 9 березня, виповнюється 207 років від дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. До його творів зверталося кілька поколінь композиторів – вони стали піснями й романсами, симфонічними поемами, операми й балетами.

Так, музику на його твори написали Модест Мусоргський, Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Георгій Майборода, Юлій Мейтус, Кирило Стеценко, Ігор Шамо та інші, а музична збірка Миколи Лисенка Музика до Кобзаря нараховує майже 100 різножанрових творів.

На твори із Кобзаря звертають увагу й сучасні українські композитори і виконавці. Найбільше драматизм творів Шевченка припав до душі рок-музикантам, зокрема рок-балади є у творчості таких гуртів Скрябін, Кому вниз, Мертвий півень, Фата Моргана, Андрій Середа та інші.

Отож, сьогодні чудовий привід послухати десять хітів Шевченка у виконанні сучасних музикантів.

Ой по горі роман цвіте – Піккардійська Терція

Не Женися на багатій… – Сестри Тельнюк

Мені Однаково… – Скрябін

Бандуристе, орле сизий – Ірина Білик

Буває, іноді старий – Шпилясті кобзарі

Косар –Тартак

Суботів – Кому вниз

Садок вишневий коло хати – Мертвий півень

Гайдамацька – Kozak System

Думи Мої – Фома та Мандри

Сьогодні день народження Тараса Шевченка – українського поета, художника, мислителя. Із нагоди 207–ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, 9 березня, по всій Україні і в світу відбудуться урочисті заходи та церемонії покладання квітів до пам’ятника Шевченку.

День народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко розповіла, Шевченко дає можливості українцям набратися не лише праведного гніву, але й надії, справедливості й правди. Вона додала, що про Шевченка в останні роки модно писати, але досі не дуже модно його читати. Тому ми дотепер його не знаємо, як слід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: