У Львові пройшла хода за традиційні цінності, до якої приєднались сектанти

У Львові пройшла хода за традиційні цінності, до якої приєднались сектанти
Акція у Львові
Фото Павла Паламарчука / zaxid.net

За колонною вірян УГКЦ йшли представники секти догналітів

У неділю, 3 червня, центром Львова пройшлись прочани Римо-католицької Церкви та Української греко-католицької церкви. Римо-католики у такий спосіб відзначили свято Божого Тіла, а греко-католики присвятили свою ходу захисту сімейних цінностей від «гендерної ідеології». Про це пише zaxid.net.

Греко-католики ішли від площі Ринок повз Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, по вулицях Гнатюка і Листопадовго Чину до пам'ятника Андрею Шептицькому біля собору святого Юра. В руках у них були плакати на підтримку сімейних цінностей: «Традиційна родина – здорова країна», «Діти мають право на маму і тата», «Ми – за майбутнє наших дітей», «Всі разом – за сім'ю», «Стоп урокам сексуального виховання в школах».

Ця хода відбулась в межах першого фестивалю на захист сімейних цінностей під патронатом УГКЦ.

Пізніше стало відомо, що до ходи на захист сімейних цінностей від «гендерної ідеології», яка відбулась у центрі Львова 3 червня під патронатом УГКЦ, приєднались прихильники так званої «секти Догнала». Організатори кажуть, що не запрошували догналітів і ті «приєдналися самовільно».

За колонною вірян УГКЦ йшли представники і прихильники незареєстрованої «Української правовірної греко-католицької церкви», більше відомої як секта «догналітів».

Речник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк сказав zaxid.net, що прихід догналітів став для нього «неприємною несподіванкою».

«Мені важко коментувати цю ситуацію, бо УГКЦ не організовувала ходу, а лише долучилась до неї. Але прихід «догналітів» і їх лідера Маркіяна Гітюка став для мене «неприємною несподіванкою». Том, чесно кажучи, в мене також з’явились запитання до організаторів», – сказав Павло Дроздяк.

Голова ГО «Благословення», яка організовувала фестиваль і ходу на підтримку сімейних цінностей, Олег Андрушків також сказав, що не запрошував сектантів долучатись до ходи. «Ми не одразу помітили їх, спочатку колону позаду нашої сформували прихильники «догнала», а потім її очолив Маркіян Гітюк і ті «черниці». Ми їх одразу впізнали. Усю дорогу вони йшли позаду нас, а вкінці, коли ми прийшли на площу біля церкви святого Юра, ми зупинились, а вони своєю колонною попрямували вниз до Городоцької по вулиці Озаркевича, – сказав zaxid.net Олег Андрушків. – Але ми розуміємо, що це була провокація і спроба вдати, що ми розділяємо їх одіозні гасла. Тому ми їх не чіпали».

Додамо, Антонін Догнал — самопроголошений патріарх Ілля самопроголошеного Візантійського католицького Патріархату. Народився у Чехії. Будучи римо-католицьким священиком, у 1989 році агітував на виборах президента Чехії. Він стверджував, що його слово — «пророче», а тому президентом Чехії має стати не Вацлав Гавел, а його конкурент. Група сектантів Догнала пробує захопити храми у Чехії, але їм це не вдається. У 2004 році Антонін Догнал з'явився в Україні, де вони виступають із своїми проросійськими гаслами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: