Українці живуть краще, ніж про це свідчить статистика, - посол Канади

Українці живуть краще, ніж про це свідчить статистика, - посол Канади
Посол Канади в Україні Роман Ващук

«Багато українців живуть у «тіні», але співчувають собі за офіційною статистикою»

Реальне економічне становище українців дещо краще від того, про яке свідчить офіційна статистика, оскільки багато громадян України мають тіньові доходи. Такої думки дотримується посол Канади в Україні Роман Ващук.

Про це він заявив у виступі під час публічної дискусії Центру «Нова Європа» на тему: «G7 в Україні: підтримка, критика чи критична підтримка?»

«Багато українців живуть у «тіні», але співчувають собі за офіційною статистикою. Так, з одного боку, слід говорити про проблеми, терпіння, страждання пенсіонерів і населення, яке живе вздовж лінії розмежування у зоні конфлікту на Сході. Але також треба нагадувати тим людям, які переконані, що в Україні живуть тільки на хлібі і воді, що нема де припаркуватися у «Ocean Plaza» у суботу та неділю», - сказав Ващук. 

Українська реальність, на його думку, є багатоплановою і складною, вона не повністю зрозуміла ані українцям, ані канадцям як зовнішнім партнерам України.

Посол Канади зазначив, що одним із завдань послів G7 в Україні є передавати у столиці своїх країн «всю складність і сукупність українського калейдоскопу вражень» та інформувати і про певні кризові негативні аспекти, і про позитивні феномени, які тут є.

Також Ващук підкреслює, що в Україні звикли нарікати на результати реформ. Водночас він звернув увагу на те, що катастрофічні економічні прогнози міжнародної та української преси 2014-2016 років не справдилися.

«Результатом є не тільки те, що досягнуто, але те, що ми встигли оминути як найгірший варіант. Ми говорили три роки тому про цілковитий занепад української економіки, а тепер говоримо про проблеми її не досить активного зростання», - резюмував Ващук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: