Які категорії безробітних мають право на виплати. Роз’яснення Центру зайнятості

Які категорії безробітних мають право на виплати. Роз’яснення Центру зайнятості

У Центрі зайнятості пояснили, які особи мають право на отримання грошової допомоги

 

У Центрі зайнятості скаржаться на лавину звернень від нових безробітних

Допомогу у випадку безробіття може отримати людина, яка набула статусу зареєстрованого безробітного відповідно до статті 4 Закону України «Про зайнятість населення». Тобто право на отримання грошової допомоги з безробіття мають особи, які припинили трудові відносини, не навчаються на денній формі, не набули пенсійного віку та мають страховий стаж. Це, зокрема, стосується осіб, яким виповнилося 35 років. Всі інші категорії не мають права на отримання статусу безробітного, відповідно, й не мають права на допомогу з безробіття, повідомили у Державному центрі зайнятості.

Статус безробітного можуть також отримати й особи до 35 років, які не мають страхового стажу і які претендують на перше робоче місце.

Якщо особа не має права на статус безробітного, то їй лише надаються послуги з пошуку роботи, консультації, їх інформують про наявні вакансії. До речі, статус безробітного зараз мають майже 500 тис. людей, а допомогу від центру зайнятості, не пов’язану з грошовими виплатами, отримали понад 1 мільйон осіб.

Нагадаємо, в Україні стрімкими темпами зростає безробіття. Кількість громадян, які втратили місце роботи лише за останні два місяці, перевищила 200 тисяч. І це лише офіційні дані, якими оперує Державна служба зайнятості.

Інфографіка Державного центру зайнятостіІнфографіка Державного центру зайнятості

Загалом кількість зареєстрованих безробітних в Україні нині становить 490,5 тис. осіб. Це на 60,7% більше, ніж минулого року. З них 408 тисяч отримують допомогу. Паралельно з різким зростанням кількості незайнятих майже на 60% від минулорічних показників знизилася кількість вакансій. Сьогодні їх 50,5 тис.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: