Закон про перейменування російської церкви в Україні – це крок на захист незалежності, - нардеп

Закон про перейменування російської церкви в Україні – це крок на захист незалежності, - нардеп
«Перейменування російських приходів у російські приходи, перейменування, так званої, української церкви на російську – це нормальний крок із захисту нашої незалежності», – підсумував він

За словами Висоцького, якщо людина хоче йти до московської церкви, вона мусить розуміти, що йде до російської православної церкви України

Ухвалення закону щодо назв релігійних організацій, за яким має бути перейменована Українська православна церква Московського патріархату, – це крок із захисту української незалежності. Про це заявив народний депутат фракції, один із співавторів законопроекту №5309 «Народний фронт» Сергій Висоцький з парламентської трибуни.

За словами Висоцького, якщо людина хоче йти до московської церкви, вона мусить розуміти, що йде до російської православної церкви України.

«Не до московського патріархату, не до української церкви, а до церкви, патріарх якої діє проти нашої державності. Потрібно, щоб людина це розуміла, бачила в документах, у статуті, на вивісках», – наголосив Сергій Висоцький.

«При цьому кожній церкві: навіть путінській церкві, навіть церкві, патріарх якої був присутній на засіданні Ради нацбезпеки Росії щодо розгляду українського церковного питання, навіть церкві, патріарх якої був на останній колегії Міністерства оборони Росії, як її повноцінний член – навіть до тієї церкви ми повинні мати толерантність», – додав народний депутат.

«Але ця церква має поважати українську суверенність та незалежність», – уточнив представник «Народного фронту».

«Тому перейменування російських приходів у російські приходи, перейменування, так званої, української церкви на російську – це нормальний крок із захисту нашої незалежності», – підсумував він.

Верховна Рада підтримала законопроект №5309 240-ма голосами. Після цього народний депутат «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич зірвав з парламентської трибуни розміщений там фракцією «Народний фронт» плакат із написом: «Агента Путіна Медведчука – під суд!» у результаті чого почалася бійка і спікер змушений був закрити ранкове пленарне засідання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: