Зеленський обіцяв Трампу, що новий генпрокурор розслідуватиме справу «сина Байдена»

Зеленський обіцяв Трампу, що новий генпрокурор розслідуватиме справу «сина Байдена»
Дональд Трамп заявив, що «багато людей» хочуть з'ясувати правдивість «багатьох розмов про сина Байдена»

Зеленський попросив американську сторону надати додаткову інформацію для сприяння в цьому розслідуванні

Президент Володимир Зеленський пообіцяв президенту США Дональду Трампу, що новий генпрокурор України заново розслідуватиме справу, в якій фігурує син ексвіцепрезидента США Джо Байдена Хантер.

Про це йдеться в оприлюдненій 25 вересня пресслужбою Білого дому стенограмі.

Зазначається, що Зеленський попросив американську сторону надати додаткову інформацію для сприяння в цьому розслідуванні.

«Наступний генеральний прокурор 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом, який буде підтриманий парламентом і почне нове розслідування у вересні. Він або вона розгляне ситуацію, зокрема, щодо компанії, яку ви згадали в цьому питанні», - сказав Зеленський у телефонній розмові з Трампом.

Американський президент заявив, що «багато людей» хочуть з'ясувати правдивість «багатьох розмов про сина Байдена, що Байден зупинив розслідування».

Зеленський попросив про надання інформації з цього питання: «Я дуже просив би вас, якщо у вас є будь-яка додаткова інформація, яку ви можете надати нам, це було б дуже корисно для розслідування».

Нагадаємо, у США оприлюднили стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський заявив, що його розмова із Трампом є «конфіденційною».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським - аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Як відомо, що один з основних претендентів на висування у президенти США 2020 року від Демократів Джозеф Байден відреагував на скандал щодо нібито тиску президента США Дональда Трампа на президента України з вимогою розслідувати дії його сина та вимагає оприлюднити розшифровку розмови

Як повідомляли ЗМІ, президент США, його адвокат Руді Джуліані і, можливо, низка інших осіб намагалися змусити український уряд підтримати кампанію з переобрання Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: