Зеленський привітав юдеїв з новим 5782 роком

Зеленський привітав юдеїв з новим 5782 роком
Хасидами зараз святкують в Умані єврейський Новий рік
Фото: glavcom.ua

Президент написав вітання юдеям зі святом Рош га-Шана

Президент України Володимир Зеленський привітав юдеїв зі святом Рош Гашана – єврейського Нового року. Про це він написав у Twitter.

«Щирі вітання юдеям зі святом Рош га-Шана, новим 5782 роком! Багатовікова традиція збирає родини разом і дає наснаги на сповнений добром новий рік. Єврейська громада – невід’ємна частина культурного та релігійного життя України. Нехай Всевишній у Книзі Життя запише вам гарний рік!», – зазначив президент.

Як відомо, в Умань прибули майже 28 тисяч хасидів, поліція повідомила про перші порушення.

Раніше до Умані прибули понад 600 працівників поліції та понад 200 військовослужбовців Національної гвардії. Вони будуть забезпечувати громадський порядок та безпеку під час святкування єврейського Нового року (Рош га-Шана).

Також до Умані також приїхали 11 поліцейських з Ізраїлю, які спільно з українськими правоохоронцями нестимуть службу в місцях компактного проживання та паломництва хасидів.

Як повідомлялося, до Умані за місяць до Рош га-Шану почали з’їжджатись хасиди. Вони побоюються, що влада Ізраїлю та України введе карантинні обмеження і вони у вересні не зможуть потрапити на могилу їхнього духовного лідера – Цадика Нахмана.

Цього року, за попередніми підрахунками МВС, очікується прибуття приблизно 50 тисяч паломників із різних країн світу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: