Чи можуть боржники отримати субсидію: відповідь Мінсоцполітики

Чи можуть боржники отримати субсидію: відповідь Мінсоцполітики
Відомство пояснило, як боржники можуть отримати допомогу
фото: glavcom.ua

Оформити субсидію можна не лише перед початком опалювального періоду, а в будь-який час

Субсидія допомагає вчасно оплачувати житлово-комунальні послуги, а наявність заборгованості не перешкоджає її отриманню. Для цього потрібно оформити договір реструктуризації. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Реструктуризація боргу

Громадянам, які не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, надається допомога через програму житлових субсидій. Оформити її можна не тільки перед початком опалювального періоду, а в будь-який час, коли домогосподарству складно оплачувати комунальні послуги.

Наявність заборгованості з оплати послуг не є перепоною для отримання субсидії.

Громадянам, які мають заборгованість, житлова субсидія призначається після укладення з надавачем послуги договору реструктуризації заборгованості. При цьому умови такого договору передбачають виплату боргу частинами з урахуванням соціального статусу та доходу боржника.

Оформлення субсидій

З питанням призначення житлової субсидії можна звернутися або до виконавчого органу територіальної громади, або до центру надання адміністративних послуг, або поштою чи через Єдиний державний веб-портал електронних послуг до органу соціального захисту населення.

На сьогодні середній розмір субсидії становить близько 1700 грн на місяць, але залежно від складу домогосподарства і умов проживання може становити й кілька тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, внаслідок верифікації близько 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку та не отримали субсидії, але не втратили права на неї.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: