ДТЕК придбав додатково чотири судна з вугіллям з США і Колумбії

ДТЕК придбав додатково чотири судна з вугіллям з США і Колумбії
Нові поставки з вугіллям із США прибудуть до України протягом лютого-березня
фото: pxhere.com

Холдинг Ахметова придбав додатково 310 тис. тонн американського вугілля для проходження опалювального сезону

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова придбала додатково 4 партії вугілля з США і Колумбії для стабільної роботи енергосистеми в опалювальний сезон.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Енерго.

«Нові поставки з вугіллям із США та, походженням з Колумбії, прибудуть до України протягом лютого-березня. Таким чином, на сьогодні загальна кількість поставок компанією морем збільшена до 13 суден, а обсяг імпортного вугілля – до 858 тис. т», – повідомили в компанії.

Станом на 24 січня ДТЕК поставив в Україну уже 9 суднових партій з вугіллям з Колумбії та США. Це дозволило збільшити запаси вугілля на ТЕС компанії до 548 тис. т.

Загалом, у вересні–грудні 2021 року ДТЕК було імпортовано 880 тис. т вугілля. А загальні обсяги вже законтрактованого компанією імпортного палива перевищили 1,3 млн т.

«Попри дефіцит палива і високі ціни на енергоносії на світових ринках, нам вдалося домовитися про нові суднові партії. Це додатковий запас міцності, особливо в розпал опалювального сезону і морозів, коли різко збільшується споживання електрики і теплова генерація несе додаткове навантаження», – зазначили в компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: