ФГВФО та Бахматюк відновили переговори про реструктуризацію боргу

ФГВФО та Бахматюк відновили переговори про реструктуризацію боргу
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зараз вивчає пропозицію Бахматюка про погашення заборгованості

Олег Бахматюк неодноразово звертався з пропозиціями про добровільне врегулювання заборгованості перед Фондом і НБУ

У Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 30 січня надійшло повторне звернення від Олега Бахматюка з пропозицією відновити переговори по врегулюванню заборгованості за кредитним портфелям VAB Банку і банку «Фінансова ініціатива» перед фондом і НБУ. Таким чином, ФГВФО зараз вивчає цю пропозицію.

Про це Українським Новинам повідомила пресслужба Фонду.

Наголошується, що в останні роки Олег Бахматюк неодноразово звертався з пропозиціями про добровільне врегулювання заборгованості перед Фондом і НБУ, зокрема у жовтні 2019 надійшла пропозиція про погашення 8 млрд гривень протягом 7 років на користь фонду та НБУ.

«Остаточного рішення про прийнятність або неприйнятність цієї пропозиції фондом не приймалося, оскільки це вимагає глибокого аналізу альтернативних сценаріїв погашення заборгованості та можливих грошових потоків, а також визначення механізмів для здійснення погашення», - повідомили у Фонді.

30 січня 2020 року до Фонду надійшло повторне звернення від Олега Бахматюка з пропозицією відновити переговори з врегулювання заборгованості за кредитними портфелями VAB Банку і банку «Фінансова ініціатива», а також перед Фондом і НБУ.

У листі наголошується, що зараз проводиться аналіз фінансових можливостей групи компаній «Укрлендфармінг ПЛС» здійснити погашення заборгованості в стислі терміни після чого буде надано пропозицію за конкретними сумами і термінами.

Для прийняття Фондом рішення з цій пропозиції обов'язковими етапами залишається оцінка альтернативних сценаріїв і здатності погашення запропонованих сум і термінів.

Фонд підкреслює, що в питаннях стягнення шкоди з пов'язаних з банками осіб, головною метою є одержання максимального грошового потоку для повернення коштів кредиторам банків і державі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: