Група ICU провела у Давосі панельну дискусію про штучний інтелект

Група ICU провела у Давосі панельну дискусію про штучний інтелект
Одним з головних драйверів для розвитку штучного інтелекту є Big Data, йшлося на панельній дискусії

У 2017 році обсяг світових інвестицій у розробки штучного інтелекту склав 15 млрд доларів США

Група ICU у рамках роботи Українського Дому в Давосі провела панельну дискусію про штучний інтелект, його вплив на майбутнє суспільства і світової економіки, а також про багатообіцяючі розробки українських ІТ-компаній.

На запрошення ICU в Давосі виступили: Олександра Джонсон - засновник і керуючий директор Global Technology Capital, один з найбільш активних інвесторів Кремнієвої долини в технологічні розробки країн СНД; Джо Лендон - віце-президент Lockheed Martin, де він відповідає за розробки в галузі освоєння космосу із застосуванням штучного інтелекту; Імтіаз Адам, засновник і генеральний директор Deep Learn Strategies - стартапа в області машинного навчання, чий Twitter під ім'ям @ DeepLearn007 входить в десятку найбільш впливових у світі джерел інформації в соціальних медіа про штучний інтелект.

Як зазначалося, у 2013 році обсяг світових інвестицій в штучний інтелект склав 1.8 млрд доларів США, вже в 2017 році в цей напрямок інвестори вклали 15 млрд доларів США.

Один тільки автогігант Ford планує інвестувати в штучний інтелект протягом п'яти років $ 1 млрд. Мета цієї інвестиції - створення віртуальної системи управління безпілотним автомобілем, що Ford виведе на ринок до 2021 року.

Одним з головних драйверів для розвитку штучного інтелекту є Big Data.

«90% від світової Big Data отримано буквально за останні кілька років, - розповів Імтіаз Адам. Дані надходять із соціальних медіа, різних digital-програм, інтернету, мобільних пристроїв і т.д. Швидкість надходження цих даних, їх обсяг і перевірка на достовірність - непосильне навантаження для людського ресурсу, тут починається царство алгоритмів і штучного інтелекту».

Інший приклад переваги технологій перед людськими можливостями привів Джо Лендон: «Сьогодні освоєння космосу неможливо без застосування штучного інтелекту. Якщо ви керуєте космічним кораблем, ви не можете робити це вручну в режимі реального часу, наприклад, в процесі стикування або посадки. Поки відправлений вами з Землі радіосигнал досягне об'єкта, там вже все відбудеться. Такі операції здійснює штучний інтелект, яким обладнаний корабель».

Перебуваючи в Українському Домі в Давосі, учасники панелі високо оцінили і технологічний потенціал України, яка може стати сильним гравцем на світовому ринку стартапів. Україна вже є одним з найбільших в світі постачальників послуг ІТ-аутсорсингу, а в Європі наша країна посідає перше місце за кількістю розробників.

«У мене є доступ практично до всіх східноєвропейським країнам, але українські підприємці відрізняються від інших, вони безстрашні, вони хочуть змінити світ», - зазначила Олександра Джонсон.

Як розповіли в ICU, річний обсяг експорту ІТ-послуг в Україні перевищує $ 3 млрд. Багато з цих розробників, маючи сильне математичну освіту і досвід роботи з західними компаніями, створюють в Україні стартапи, які потім стають всесвітньо відомими. Але перспективних пропозицій зараз в країні ще набагато більше, ніж попиту.

«Ми продовжуємо інвестувати в українські технологічні стартапи і вважаємо, що дискусія в Давосі - відмінний стимул для залучення міжнародної уваги до цієї ніші. Інвестори все більше дізнаються про потенціал країни, пов'язаному з новими технологіями, і готові заходити на наш ринок », - підсумував Роман Нікітов, співкерівник підрозділу венчурних інвестицій ICU.

 Довідка.

 Група ICU - незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

Заснована в 2006 році фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням перебувають активи в розмірі понад 500 млн доларів США.

Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: