Кабмін виділив понад 2 млрд грн з «коронавірусного» фонду на виплати медикам

Кабмін виділив понад 2 млрд грн з «коронавірусного» фонду на виплати медикам
1 807 700 тис грн виділено для виплати матеріального забезпечення медикам, - уряд

Фонд соціального страхування України виплатить медичним працівникам компенсацію 100% втраченого ними заробітку за період самоізоляції під меднаглядом і перебування в закладах охорони здоров'я

Кабінет міністрів сьогодні, 20 травня на засіданні підтримав виділення з Фонду боротьби з Covid-19 2,2 млрд грн для Фонду соціального страхування.

«Медики сьогодні перебувають на передовій, щодня ризикуючи своїм життям. Ми розуміємо, що вони мають отримувати належне матеріальне забезпечення та мати страхові гарантії. Тому сьогодні Кабмін підтримав виділення з Фонду боротьби з коронавірусом 2,2 млрд грн для Фонду соціального страхування», - прокоментував це рішення прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з постановою, виділяється:

  • 471 100 тис гривень на безповоротній основі для виплати матеріального забезпечення (крім допомоги по вагітності та пологах) та страхових виплат, у том числі одноразової допомоги членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я, які померли від респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у період карантину, встановленого Кабінетом міністрів та протягом 30 днів з дня відміни дії карантину.
  • 1 807 700 тис гривень на поворотній основі (надання кредитів) - для виплати матеріального забезпечення.

До відома, Фонд соціального страхування України виплатить медичним працівникам компенсацію 100% втраченого ними заробітку за період самоізоляції під меднаглядом і перебування в закладах охорони здоров'я.

Нагадаємо, право на компенсацію втраченого за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробітку мають всі застраховані особи. Але розмір виплат від фонду для них становить 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Як повідомлялося, очільник МОЗ назвав чотири етапи пом'якшення карантину.

В Україні станом на ранок 20 травня підтверджено 19 230 випадків Covid-19, з них 5 955 одужали, 564 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 354 випадки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: