Карантин довго триматися не може, оскільки Україна – це слабка економіка, – радник президента

Карантин довго триматися не може, оскільки Україна – це слабка економіка, – радник президента
«Це не просто коронакриза, це економічна криза» –  Устенко

Під час виходу з карантину найважливішим стане відновлення роботи малого і середнього бізнесу

Україна не може дозволити собі тримати карантин тривалий проміжок часу, і щойно пік захворюваності на коронавірус буде пройдено, має почати виходити з нього.

Про це заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна».

Устенко зазначив, що у Офісу президента є бачення ситуації і що вона керована.

«Ми перебуваємо в дуже складній ситуації. У президента країни, у його офісу є чітке розуміння того, як має рухатися ситуація. Ситуація керована, і це не катастрофа. Питання в тому, як виходити з кризи. Зрозумійте, це не просто коронакриза, це економічна криза. Українська економіка в базовому сценарії, який представляє Кабмін, – мінус 5% на цей рік», – заявив Устенко.

За його словами, половина заробітчан, які повернулися, вже не зможуть працювати за межами країни. Тому під час виходу з карантину найважливішим стане відновлення роботи малого і середнього бізнесу, який допоможе перемогти безробіття.

«Перше: ми перебуваємо в періоді карантину. Він довго триматися не може. Це теж очевидно, бо ми – слабка економіка... Малий і середній бізнес зараз важливий не тому, що це надходження до держбюджету. Малий бізнес – це робочі місця. Ось чому за логікою президента рух відбуватиметься таким чином. Як тільки країна піднімається на пік і ми починаємо спускатися (щодо захворюваності. – Ред.), моментально відбуваються заходи послаблення. Не для того, щоб відновити економічне зростання, а повернути країну на відновну траєкторію», – сказав радник президента.

Він зазначив, що влада тримає карантин до піку, а після того, як пік буде пройдено, почнуться заходи пом’якшення.

«Кожна міра пом’якшення відбуватиметься з проміжком у 5-14 днів, щоб не зросла знову захворюваність і не розраховуватися життями людей; 5-14 днів – пом’якшення, якщо все нормально, то наступне пом’якшення», – резюмував Устенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: