У квітні не всі отримають додаткову тисячу: пенсіонерів попередили про затримки виплат

У квітні не всі отримають додаткову тисячу: пенсіонерів попередили про затримки виплат

Одноразову грошову допомогу мають виплатити не пізніше 25 червня

23 квітня Пенсійний фонд України спрямував 9,9 мільярдів гривень на виплату одноразової грошової допомоги у розмірі 1 тис грн.

У Пенсійному фонді розповіли, як і коли отримають свої кошти пенсіонери.

Так, 6,4 мільйонам пенсіонерів, які отримують пенсії на рахунки у банках, одноразову допомогу буде зараховано не пізніше 24 квітня.

3,5 мільйонам пенсіонерів, котрі отримують пенсії через пошту, листоноші мають доставити одноразову допомогу додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів.

«У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги в зазначені 5 днів, її мають виплатити не пізніше 25 червня поточного року, щоб кожен з пенсіонерів, які мають право на таку виплату, отримав належні кошти», - зазначили у Пенсійному фонді.

Як повідомляв «Главком», сьогодні біля поштових відділень у Києві зібралися натовпи пенсіонерів, які хочуть отримати пенсії і додаткову допомогу.

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів України від 1 квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» передбачено виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19 у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення. 

Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада схвалила внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», що дасть можливість забезпечити проведення у квітні 2020 року виплати одноразової грошової допомоги вказаним категоріям громадян.

23 квітня Пенсійний фонд розпочав виплату додаткової тисячі гривень пенсіонерам. Кошти мають автоматично надійти на карти пенсіонерів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: