Коронавірус підкосив шоколадні імперії. Попит на солодощі у світі падає

Коронавірус підкосив шоколадні імперії. Попит на солодощі у світі падає
Коронавірус вдарив по шоколаду у всьому світі

Фото: Globallookpress.com

Попит на шоколад буде падати в результаті зростання цін і різкого скорочення економічних показників

Світова індустрія шоколаду зіткнулася з серйозними проблемами - через коронавірус попит на кондитерські вироби різко впав, що призвело до труднощів на всіх етапах виробництва.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків і представників галузі.

В Європі, яка вважається головним споживачем шоколаду, переробка какао-бобів за підсумками року може впасти на три відсотки. У Північній Америці опитані агентством аналітики чекають падіння на 5,3 відсотка.

Найбільший спад може бути в азіатському регіоні, аналітики прогнозують скорочення переробки какао-бобів на дев'ять відсотків.

Така ситуація в регіоні пояснюється тим, що великі виробники намагалися наростити свої потужності з переробки на тлі зростаючого за останні роки попиту.

Кот-д'Івуар, провідний виробник какао-бобів, а також Гана, яка займає друге місце з виробництва в світі, ввели націнку на свою продукцію. Зроблено це для того, щоб компенсувати втрати від обвалу попиту і цін. З початку року ф'ючерси на какао-боби, що торгуються на біржі в Нью-Йорку, впали на 9,9 відсотка.

«Попит на шоколад буде падати в результаті зростання цін і різкого скорочення економічних показників. Вплив кризи буде відчуватися сильніше у другому кварталі», - говорить Ерік Бергман, віце-президент компанії JSG Commodities.

За прогнозами Міжнародного валютного фонду, світовий ВВП скоротиться на три відсотки в цьому році. Під час піку «Великої рецесії» 2008-2009 років світове виробництво какао впало на 6,3 відсотка.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд готовий задіяти весь свій резервний фонд у розмірі одного трильйона доларів для допомоги країнам подолати кризу, викликану пандемією коронавірусу.

Аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch очікують у 2020 році падіння світового ВВП на 1,9%, водночас глибока рецесія є базовим сценарієм.

Директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва оголосила, що світ увійшов у нову рецесію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: