Поліція викрила шахраїв, які продавали в інтернеті неіснуючі захисні маски

Поліція викрила шахраїв, які продавали в інтернеті неіснуючі захисні маски
Кіберполіція викрила шахраїв, які продавали в інтернеті неіснуючі захисні маски
Фото: Кіберполіція

Трьох шахраїв викрили в Хмельницькій області

Кіберполіція України викрила групу шахраїв, що розміщувала в інтернеті оголошення про продаж неіснуючих засобів індивідуального захисту. У покупців вимагали стовідсоткову передплату.

Про це повідомила пресслужба кіберполіції.

Трьох шахраїв викрили в Хмельницькій області.

«Шахраї використовували так звані «оголошення-одноденки», де розміщували інформацію про продаж медичних масок. Після отримання замовлення та повної передплати зловмисники припиняли зв’язок з клієнтом», — кажуть правоохоронці.

Гроші шахраї просили переказувати на рахунки, оформлені на підставних осіб. Таким чином їм вдалося «заробити» понад п’ятдесят тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки у помешканнях підозрюваних. У них вилучили багато sim-карток, флеш накопичувачі, мобільні телефони та банківські картки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до трьох років ув’язнення.

«Працівники кіберполіції звертають увагу громадян, що подібні шахрайські схеми не є поодинокими. Тому будьте уважними, здійснюйте купівлю товарів на перевірених ресурсах та використовуйте післяплату», — наголосили правоохоронці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: