Росія погоджується скоротити видобуток нафти, але за певних умов

Росія погоджується скоротити видобуток нафти, але за певних умов
РФ готова скоротити видобуток нафти на 1,6 мільйона барелів на добу

РФ зменшить видобуток за умови пропорційного зниження іншими країнами своєї частки в загальному видобутку

Росія може погодитися скоротити видобуток нафти в рамках угоди країн ОПЕК + на 14% від рівня першого кварталу 2020 року. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на представника Міненерго.

Відзначається, що на такий крок РФ піде в разі пропорційного зниження іншими країнами своєї частки в загальному видобутку. «Так, ми готові скоротити на 1,6 мільйона барелів на добу, підтверджую», - сказав співрозмовник.

Президент США Дональд Трамп, в свою чергу, відмовився погоджувати скорочення видобутку нафти з іншими країнами.

Раніше стало відомо про загрозу зриву нафтової угоди ОПЕК і Росії з листа міністра нафти Ірану Біжана Намдара Зангане голові конференції ОПЕК Мухаммеду Аркабу.

7 квітня російський джерело говорило про відсутність компромісу між Росією і Саудівською Аравією з питання обсягу скорочень видобутку нафти, хоча сторони сходяться, що в сумі з ринку слід прибрати близько 10 мільйонів барелів. Також обидва головні учасники цінової війни вимагають включення в угоду американських виробників.

Як повідомлялося, зустріч у форматі ОПЕК + пройде 9 квітня. Запрошення на нараду отримали, крім Росії, сім великих експортерів нафти, що не входять в об'єднання. США і Канаду, чия участь в угоді про скорочення видобутку може стати ключовим, не покликали. Також в переговорах у форматі відеоконференції можуть взяти участь Аргентина, Бразилія, Норвегія, Колумбія, Єгипет, Індонезія, Тринідад і Тобаго.

10 квітня має пройти зустріч на рівні міністрів енергетики країн «Великої двадцятки». Про неї збирається оголосити Саудівська Аравія. Учасники переговорів не виключають, що після попередньої домовленості ОПЕК + їм вдасться переконати США приєднатися до скорочення видобутку.

До відома, Москва та Ер-Ріяд звинуватили одне одного в падінні цін на нафту і перенесли переговори.

Нагадаємо, 4 квітня Саудівська Аравія відкинула звинувачення президента Росії Володимира Путіна у навмисному обвалі світових цін на нафту.

Саудівська Аравія різко наростила експорт нафти.

Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: