Меткомбінати Пінчука та Міттала знову не захотіли придбати дешеву електроенергію «Енергоатому»

Меткомбінати Пінчука та Міттала знову не захотіли придбати дешеву електроенергію «Енергоатому»

«Енергоатому» вдалося реалізувати 55,296 тис. МВт-год електроенергії базової навантаження за ціною 1057,85 грн/МВт-год, що на 24,5% нижче стартової (1400 грн/МВт-год)

Металургійні підприємства компанії Інтерпайп (власник Віктор Пінчук), а також компанії «Арселорміттал Кривий Ріг» (власник Лакшмі Міттал) не взяли участь у торгах «Енергоатому», де ціна атомної електроенергії знизилася на 25% до 1,05 грн за кВт год.

Згідно з інформацією Української енергетичної біржі, покупцями електроенергії «Енергоатому» стали компанії: «Укр Газ Ресурс», «Мартін Трейд», «Снк-Груп», «Павер Інжиніринг», Лтк «Електрум», «Жоэк», «Еру Трейдинг», «Харківенергозбут», «Львовэнергосбыт».

«Енергоатому» вдалося реалізувати 55,296 тис. МВт-год електроенергії базової навантаження за ціною 1057,85 грн/МВт-год, що на 24,5% нижче стартової (1400 грн/МВт-год), повідомляється на сайті КЕБ. Всього до продажу було запропоновано 192 тис. МВт-год.

Нагадаємо, раніше компанії «Інтерпайп» і «Арселорміттал Кривий Ріг» заявляли про те, що тарифи на електроенергію для промислових підприємств в Україні нібито вище, ніж у країнах Європи.

При цьому тимчасово в. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец спростувала цю заяву і повідомила, що зараз промисловість купує електроенергію дешевше, ніж вона коштувала в 2018-2019 роках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: