Нафта подорожчала через закриття Forties та зниження обертів нафтовидобутку в США — ЗМІ

Нафта подорожчала через закриття Forties та зниження обертів нафтовидобутку в США — ЗМІ

Станом на 09:15 ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,65 долл. за барель

Ціни на нафту зросли в понеділок на тлі закриття північноморського трубопроводу Forties і ознак можливого уповільнення зростання нафтовидобутку в США. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,24%, до 63,38 долара за барель, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,16%, до 57,42 долара за барель. 

Трейдери вважають, що незначне зростання цін було викликане призупиненням роботи нафтопроводу Forties, що транспортує однойменний сорт нафти, що впливає на ціну еталонного сорту Brent. Серед інших чинників зростання трейдери також зазначили можливе уповільнення зростання нафтовидобутку в США.

Кількість бурових установок скоротилася уперше за шість тижнів до 747 одиниць на тижні по 15 грудня, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes. Незважаючи на зниження бурової активності, рівень видобутку в США все ще перевищує рівень видобутку роком раніше, коли діяли менше 500 установок. Обсяг виробництва виріс на 16 відсотків з середини 2016 року до 9,8 мільйона барелів на добу.

Збільшення об'єму видобутку в США, в основному за рахунок посилення сланцевого буріння, швидше за все, поверне ринок до надлишку пропозиції в першій половині 2018 року, повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

В Управлінні енергетичної інформації США також вказали на надлишок пропозиції на початку наступного року, при прогнозованому надлишку пропозиції в об'ємі 167.000 барелів на добу в 2018 році.

Ринок як і раніше стежить за ситуацією з ремонтом частини трубопроводу Forties у Великобританії, який забезпечує доставку нафти з 85 родовищ в Північному морі і зазвичай перекачує близько 450 тисяч барелів нафти на добу.

З понеділка видобуток на родовищі Forties призупинено через ремонт. В п'ятницю джерела агентства Рейтер повідомили, що постачання нафти з Forties затримано як мінімум на два тижні.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,65 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,26 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($63,23).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: