Нафта WTI завершила торги з обвалом на 300%

Нафта WTI завершила торги з обвалом на 300%
Вартість бареля нафти WTI вперше в історії впала нижче 0 доларів та продовжувала знижуватися

Нафта WTI показала негативне значення вперше в історії

Травневі ф'ючерси на нафту марки WTI закрили торги на рівні мінус $37,63 за барель.

Про це повідомляється на сайті Нью-йоркської товарної біржі.

Таким чином, впавши до мінус $37,63 за барель, WTI подешевшала на 300%. Ця марка показала негативне значення вперше в історії.

У зв'язку з поширенням коронавірусу, попит на нафту падає. У виробників не вистачає потужностей для зберігання енергоносіїв, тому їм доводиться платити покупцям, щоб ті забрали нафту.

Травневий контракт на WTI закінчується 21 квітня. Червневий контракт вже подешевшав на $4,6 (18,3%) - до $20,03 за барель.

Відчутна різниця між травневими і червневими цінами пов'язана з тим, що виробники не впевнені, чи зможуть вони знайти потужності для зберігання нафти в травні.

Увечері в понеділок, 20 квітня, вартість бареля нафти West Texas Intermediate (WTI), основної марки в США, вперше в історії впала нижче 0 доларів та продовжувала знижуватися. У якийсь момент вартість нафти досягла мінус 37,63 долара за барель.

Це найнижчий показник, який був зафіксований з 1983 року, коли з’явилися NYMEX ф’ючерси на нафту в 1983 році — стандартні документи, які засвідчує зобов’язання придбати нафту в певний час та на певних умовах у майбутньому, з фіксацією цін на момент виконання зобов’язань сторонами контракту.

Експерти припускають, що це може бути частково пояснена механікою ринку, адже продаж травневих ф’ючерсів West Texas Intermediate ось-ось закінчиться. Аналітик UBS Джованні Стауново вважає, що більшість інвесторів вже зосереджені на червневому контракті. Червневий ф’ючерсний контракт на WTI передбачає вартість бареля нафти на рівні 22 доларів.

На думку експертів, надзвичайний тиск на WTI наголошує, що зберігається стурбованість з приводу динаміки попиту та пропозиції на ринку нафти в період пандемії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: