НБУ дозволив трьом банкам приймати пошкоджені гроші

НБУ дозволив трьом банкам приймати пошкоджені гроші
Йдеться про значно пошкоджені банкноти, які втратили платіжні ознаки внаслідок пожеж, повеней, забруднення хімікатами тощо

Статус уповноважених мають три банки - Ощадбанк, «Приватбанк» та «Райффайзен Банк Аваль»

Національний банк своєю постановою встановив Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з рішенням, з початку 2019 року українці зможуть здавати значно пошкоджені банкноти гривні до уповноважених банків. Йдеться про значно пошкоджені банкноти, які втратили платіжні ознаки внаслідок пожеж, повеней, забруднення хімікатами тощо.

 


______

Уповноважені банки не обстежуватимуть такі банкноти. Вони пакуватимуть їх з максимальним збереженням цілісності та передаватимуть до НБУ як сумнівні для проведення досліджень разом із заявою та відповідною довідкою про вилучення/прийняття банкнот для дослідження, зазначили в НБУ.

Нагадаємо, що раніше значно зношені банкноти для проведення досліджень приймали безпосередньо регіональні підрозділи НБУ. На сьогодні підрозділи НБУ збереглися у таких регіонах - Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Харківській, Хмельницькій, Львівській областях та м. Києві.

Статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку, мають три банки - Ощадбанк, «Приватбанк» та «Райффайзен Банк Аваль».

Також у постанові № 134, яка набирає чинності з 2 січня 2019 року, уточнені окремі ознаки зношення та пошкодження банкнот та монет.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: