НБУ: Україна — світовий лідер за розміром проблемних кредитів

НБУ: Україна — світовий лідер за розміром проблемних кредитів

Свого піку частка проблемних кредитів досягла в липні - 58%, після чого поступово знижується

Банківська система України в 2017 році встановила світовий рекорд за розміром проблемних кредитів, про це повідомив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук, передають «Українські Новини».

«Ми встановили неприємний і дорогий для економіки рекорд, в Україні зафіксовано найбільш високу частку непрацюючих кредитів за всю історію світових спостережень. Проте ця проблема вже вирішена, банки сформували резерви, за кредитами, вони не тиснуть на капітал. Ми вважаємо, що банки повинні вирішувати питання з проблемною заборгованістю шляхом розчищення, реструктуризації або списання», - зазначив Ваврищук.

Він повідомив, що свого піку частка проблемних кредитів досягла в липні - 58%, після чого поступово знижується.

«Ключові внутрішні ризики банківського сектора незмінні протягом останніх років - домінування державних банків і значна частка проблемних кредитів у портфелях банків. Стратегія розвитку державного банківського сектора повинна бути фіналізовано в найкоротші терміни, будь-яке зволікання з її введенням призводить до додаткових втрат бюджету на покриття майбутніх збитків державних банків», - зазначили в звіті на сайті Нацбанку.

За словами експерта, банківська система зараз достатньо капіталізована. Так, близько 50 банків (в основному невеликі) мають норматив адекватності капіталу вище 25%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: