Новий енергобаланс узгоджувався з «Енергоатомом», «Укренерго» і президентом – Буславець

Новий енергобаланс узгоджувався з «Енергоатомом», «Укренерго» і президентом – Буславець
28 квітня Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік

Ми розглядали відрито всі пропозиції і визначили оптимальний той, який було затверджено, - в.о. міністра

Новий енергетичний баланс, що запропонувало Мінекоенерго, був узгоджений з «Енергоатомом», «Укренерго» і президентом. Про це повідомила в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець.

«Прогнозний баланс формується відповідно до порядку, який застосований і який спрямований для гарантування безпеки постачання нашим споживачам. Порядок цей передбачає розроблення нашим системним оператором «Укренерго» пропозицій до прогнозного балансу, погодити з «Енергоатомом» як ключовим гравцем з великою кількістю виробництва електроенергії, понад 50%, і тільки після цього надати ці пропозиції до міністерства. Ми, звичайно, дискутували. У нас були варіанти різні, але оптимальним було визначено саме той, який я вчора затвердила», - сказала Буславець.

В.о. міністра також повідомила, що попередньо питання щодо нового енергобалансу обговорювалось з усіма ключовими гравцями ринку електроенергії, а також з народними депутатами профільного комітету, окрім того, його обговорювали і з президентом.

«Ми розглядали відрито всі пропозиції і визначили оптимальний той, який було затверджено. Ще, крім того, у нас була вчора робоча зустріч в офісі президента саме з президентом нашої країни Володимиром Олександровичем, і він теж виділив, розуміючи важливість цього питання в енергетиці, свій час для того, щоб заслухати презентацію, почути всі плюси і мінуси цього балансу», - зазначила Буславець.

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає заходи для забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: