Одна з найбільших та найстарших авіакомпаній світу заявила про банкрутство

Одна з найбільших та найстарших авіакомпаній світу заявила про банкрутство

Авіакомпанія Avianca була заснована у 1919 році, наразі вона є другою найстаршою авіакомпанією в світі після KLM

Компанія подала заяву про банкрутство для початку процесу реорганізації в зв'язку з коронакризою

Найбільша авіакомпанія Колумбії і друга за величиною авіакомпанія Латинської Америки Avianca Holdings подала заяву про банкрутство для початку процесу реорганізації в зв'язку з кризою, викликаною пандемією коронавірусу.

Про це йдеться у заяві компанії.

«10 травня 2020 року Avianca Holdings SA і ряд її дочірніх компаній і філій подали добровільні клопотання відповідно до глави 11 Кодексу про банкрутство США ... щоб зберегти і реорганізувати підприємства Avianca, в той час як компанія продовжує відчувати на собі вплив пандемії Covid-19» , – йдеться у заяві.

Відзначається, що авіакомпанія під час реорганізації продовжить роботу і обслуговування клієнтів і збереже робочі місця. Крім того, Avianca веде переговори з урядом Колумбії та представниками ключових ринків щодо фінансової допомоги на час процесу реорганізації.

Зазначимо, що авіакомпанія Avianca була заснована 5 грудня 1919 року, наразі вона є другою найстаршою авіакомпанією в світі після KLM.

Раніше видання Bloomberg повідомило, що більшості авіакомпаній загрожує банкрутство до кінця травня. Частина авіакомпаній зіткнулася з технічним банкрутством ще до середини березня, оскільки їх грошові резерви швидко виснажилися через скасування рейсів і різкого падіння попиту на перельоти

До слова, аеропорт «Київ» заявив про ризик банкрутства.

Також раніше стало відомо, що відомий бельгійський футбольний клуб став банкротом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: