Стало відомо, які країни незабаром можуть відновити авіасполучення

Стало відомо, які країни незабаром можуть відновити авіасполучення
Ініціатором відновлення авіаперевезень активно виступає Австрія

Представники альянсу малих держав, які зуміли блокувати поширення коронавірусу, вже почали роботу над критеріями, які дозволять в найближчі тижні відновити туристичні потоки

Ізраїль приєднався до альянсу малих держав, які зуміли блокувати поширення коронавірусу. Ймовірно, незабаром між цими країнами буде відновлено авіаційне сполучення.

Про це повідомляє ізраїльський телеканал «12 Кешет».

У альянс, сформованому з ініціативи австрійського канцлера Себастьяна Курца, увійшли також Греція, Данія та Чехія. Всі ці країни першими в Європі почали вихід з карантину і тепер докладають всіх зусиль для якнайшвидшого відновлення економіки, в тому числі - туризму і авіаперевезень.

ЗМІ зазначає, що представники альянсу вже почали роботу над критеріями, які дозволять в найближчі тижні відновити туристичні потоки між державами-учасницями. Очікується, що першими відновлять авіасполучення Греція і Австрія, а потім Ізраїль відкриє кордони для громадян цих двох країн.

Разом з тим в Німеччині, яка також добилася значних успіхів в боротьбі з коронавірусому, на даному етапі відмовилися підтримати австрійську ініціативу.

За інформацією The Wall Street Journal, у МВС Німеччини заявили, що «поки занадто рано обговорювати подібні питання». Паралельно було повідомлено, що Німеччина продовжує режим «закритих кордонів» до середини червня.

Канцлер Курц, в свою чергу, в інтерв'ю німецьким ЗМІ повідомив, що готовий обговорювати питання, пов'язані з відкриттям кордонів між країнами. Він також дав зрозуміти, що має намір запропонувати участь в альянсі Сінгапуру, Новій Зеландії та Австралії.

Планується, що їх представники візьмуть участь у наступній відеоконференції, яка призначена на початок наступного тижня.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна влітку спробує відновити внутрішнє авіасполучення, а повноцінного відновлення міжнародного авіасполучення протягом літа не буде.

Зазначимо, що у Wizz Air оголосили нові правила перельоту, які діятимуть й з пом'якшенням карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: