Потужність «Енергоатому» сягала 80% всього струму, створюючи аварійну ситуацію – «Укренерго»

Потужність «Енергоатому» сягала 80% всього струму, створюючи аварійну ситуацію – «Укренерго»
Атом знижений через падіння споживання і неконтрольований профіцит електроенергії в системі, - експерт

АЕС мають можливість компенсувати втрачену потужність, але тільки на добу (з 2 травня), адже на свята потужність буде надлишковою, - Зайченко

Потужність «Енергоатому» сягала 80% всієї генерації, що створювало аварійну ситуацію, тому максимальне завантаження блоків АЕС в нинішніх умовах неможливе. Про це написав директор з управління ОЕС України - головний диспетчер НЕК «Укренерго» Віталій Зайченко, коментуючи у Facebook публікацію народного депутата Андрія Геруса про відключення блоків АЕС та зменшення їх потужності, повідомляє ExPro.

«При потужності 11400 МВт «Енергоатом»« покривав би 80% від поточного споживання України (разом з островом БуТЕС), що при наявній структурі генеруючих потужностей є нездійсненним», - зазначив Зайченко.

Він також додав, що АЕС мають можливість компенсувати втрачену потужність, але тільки на добу (з 2 травня), адже на свята ця потужність буде надлишковою.

Зайченко також зазначив, що була досягнута історична доля генерації АЕС, яка становить 66% в добі, і це при наявності ресурсу на ГЕС та знижених рівнях резервів, і це була фактично передаварійна ситуація в системі.

В українських ЗМІ були розповсюджені повідомлення про вимкнення АЕС задля збільшення долі сонячної генерації. За словами співголови  парламентського комітету з питань енергетики Олексія Кучеренко, атом знижений через падіння споживання і неконтрольований профіцит електроенергії в системі. 

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає заходи для забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі. Баланс пропорційно знизив усі типи генерації - ТЕС, АЕС, ГЕС та скоригував темпи приросту нової генерації з ВДЕ.

     

     

     

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: