Прем’єр пояснив, хто зможе отримати тисячу за вакцинацію до Нового року

Прем’єр пояснив, хто зможе отримати тисячу за вакцинацію до Нового року

Щоб отримати «тисячу Зеленського» до Нового року, необхідно подати заявку до 29 грудня

фото з відкритих джерел

Мінцифри з наступного тижня запустить бета-тестування послуги у «Дії»

Для отримання виплати вакцинованим українцям у рамках програми «єПідтримка» ще в 2021 році необхідно подати заявку в системі «Дія» до 29 грудня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 9 грудня.

«Для того, щоб встигнути отримати виплату в першому етапі, треба подати заявку в «Дії» з 19 до 29 грудня цього року», – сказав очільник уряду. Прем’єр зазначив, що Мінцифри з наступного тижня запустить бета-тестування цієї послуги у «Дії».

Напередодні Зеленський підписав закон, який передбачає виплату тисячі гривень за вакцинацію.

Отже, закон передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів).

8 млрд грн з цієї суми виділено Міністерству економіки за бюджетною програмою «Надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

За цією програмою обсяг видатків збільшили на 5 млрд грн (у 1 читанні йшлося не про 8, а про 3 млрд грн).

Уряду доручили затвердити порядок надання допомоги в рамках програми «єПідтримка», її розмір та вимоги до суб'єктів. А також - прийняти у триденний строк з дня набрання чинності закону нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації.

Із зазначених 10,2 млрд грн 2,2 млрд грн передбачено на збільшення видатків загального фонду за програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Програма цільового фінансування вразливих категорій бізнесу під час карантину «єПідтримка» розпочнеться 19 грудня. Отримати тисячу гривень за повний курс щеплення українці зможуть онлайн, через мобільний додаток «Дія».

Раніше в уряді розповіли, скільки банків вже погодилися виплачувати «Вовину тисячу».

Додамо, що в Україні на гроші за вакцинацію можна буде купити книги. Глава уряду Денис Шмигаль попередив, що виплату не можна обміняти на позапрограмні послуги.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: