Рада підтримала зменшення акцизу на розмитнення авто на «євробляхах»

Рада підтримала зменшення акцизу на розмитнення авто на «євробляхах»
Акція протесту водіїв автомобілів на єврономерах
Фото: Станіслав Груздєв

Законопроект №8487 підтримали у першому читанні 265 народних депутатів

Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.

Відповідне рішення підтримали 265 народних депутатів.

Законопроектом пропонується змінити формулу розрахунку акцизного податку, що дозволило б зменшити вартість розмитнення автомобілів.

Пропонується встановити розмір акцизного податку, що дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку. Базова ставка на один автомобіль з бензиновим двигуном становитиме 50 євро, а на один автомобіль з дизельним двигуном - 75 євро. Коефіцієнт двигуна вираховуватиметься шляхом ділення об'єму двигуна на 1000, а коефіцієнт віку – це кількість повних календарних років з року, наступного за роком виробництва авто, до року визначення ставки податку. Наприклад, акциз на автомобіль з бензиновим двигуном об’ємом 1600 куб. см, якому п’ять років, буде становити 400 євро.

Законопроект дозволяє також запровадити механізм розмитнення транспортних засобів, що не відповідають екологічним нормам (на сьогодні ЄВРО-5).

Депутати підтримали і законопроект №8488, який дозволить запровадити і жорсткіші покарання для порушників.

Читайте матеріал «Главкома»: «Людина, яка сплатила всі податки, відчує себе ідіотом»? Держава готує амністію «євробляхерам»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: