Рефінансування Метінвесту визнано угодою року з випуску облігацій

Рефінансування Метінвесту визнано угодою року з випуску облігацій
«Угода включала тендерну пропозицію, в зв'язку з тим, що у компанії склалися важкі часи. Вторгнення Росії до Криму стало причиною, через яку Метінвесту довелося провести реструктуризацію боргу в період з 2015 по 2017 рік», - йдеться у статті I

Це найбільший на сьогоднішній день випуск єврооблігацій Метінвесту з найнижчим купоном і найдовшим терміном погашення

Журнал International Financing Review (IFR) визнав транзакцію Метінвест з рефінансування своєї заборгованості угодою року з випуску облігацій серед емітентів країн Європи, Близького Сходу і Африки.

Нагадаємо, у квітні 2018 року, Метінвест рефінансував заборгованість на суму 2,271 млрд доларів США, випустивши два транші облігацій на суму 1,592 млрд доларів США і отримавши кредитну лінію передекспортного фінансування на суму 765 млн доларів США.

Це найбільший на сьогоднішній день випуск єврооблігацій Метінвесту з найнижчим купоном і найдовшим терміном погашення. Це також найбільший випуск єврооблігацій в українському корпоративному секторі. Операцію істотно підтримала світова спільнота інвесторів і провідних європейських фінансових інститутів.

«Угода включала тендерну пропозицію, в зв'язку з тим, що у компанії склалися важкі часи. Вторгнення Росії до Криму стало причиною, через яку Метінвесту довелося провести реструктуризацію боргу в період з 2015 по 2017 рік», - йдеться у статті IFR.

Керівництву компанії довелося подолати ряд перешкод. Для рефінансування PXF потрібно угоду з банками-кредиторами. Він також повинен був домовитися з інвесторами про обмін своїх позицій в старих облігаціях новими облігаціями за допомогою тендерної пропозиції та паралельної нової емісії для фінансування викупу.

«Тендер привів до участі 90% інвесторів, що дозволило Метінвесту викупити облігації на понад мільярд дол. США у 2021 році, в той час, як 97% існуючих власників заявили про свою підтримку.

Водночас Метінвест випустив дві нові облігації: 825 млн доларів США з 7,75% строком погашення до 2023 року і 525 млн доларів США з 8,50% строком погашення до 2026 року. Це була найбільша угода за всю історію української компанії», - пише International Financing Review.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: