Російський банк ВТБ залишить в Україні лише одне відділення - ЗМІ

Російський банк ВТБ залишить в Україні лише одне відділення - ЗМІ

За інформацією ЗМІ, кінцеве завдання банку - продати активи в Україні

Російський держбанк ВТБ планує згорнути бізнес своєї «дочки» в Україні до мінімуму, залишивши тільки одне відділення.

Про це російському «Интерфаксу» повідомило джерело на ринку.

«У другій половині року залишиться одне відділення. Кінцеве завдання банку - продати активи, погасити всі зобов'язання перед клієнтами, скоротити бізнес до мінімуму і здати банківську ліцензію», - заявило джерело.

За його словами, ВТБ втратив надію продати свій банк в Україні «через невизначені вимогі (української - ред.) влади до покупців».

Український дочірній банк російського державного «Внєшторгбанка» - «ВТБ Банк» - завершив 2017 рік зі збитками в 4,112 млрд грн. Станом на 1 січня 2018 року непокритий збиток минулих років становив 31,571 млрд грн, а капітал банку - 1,290 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що російський ВТБ закриє майже всі відділення в Україні.

«ВТБ Банк» працює на ринку України з 1992 року і входить у двадцятку найбільших банків за обсягом активів. З 2006 року більше 99,9% акцій банку належать російському державному «Внєшторгбанку». До 16 березня 2018 року щодо українських дочірніх структур російських держбанків, включаючи «Сбербанк», «ВіЕс Банк», «Промінвестбанк», «ВТБ Банк» і «БМ Банк», діють санкції, що забороняють виведення капіталу на користь материнських структур.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: