США пригрозили санкціями компаніям, які працюють над «Північним потоком-2»

США пригрозили санкціями компаніям, які працюють над «Північним потоком-2»
Труби для прокладання гілки «Північного потоку»

«Північний потік-2» надасть Росії ще один засіб тиску на європейські країни, особливо на такі, як Україна», заявили у США

Офіційний представник Держдепартаменту США Гізер Нойерт заявила, що компанії, які беруть участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2», можуть потрапити під санкції.

 Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту.

«Ми взагалі не схильні коментувати дії щодо санкцій, але ми ясно дали зрозуміти, що компанії, що працюють у секторі експорту російської енергії, можуть, якщо вони задіяні в такого роду бізнесі, піддатися санкціям в рамках CAATSA», - сказала Нойєрт.

Нойерт заявила, що США виступають проти проекту «Північний потік-2».

«Ми вважаємо, що він підриває енергетичну безпеку і стабільність Європи. Він надасть Росії ще один засіб тиску на європейські країни, особливо на такі, як Україна», - підкреслила Нойерт, привівши в приклад, як Росія припиняла поставки газу посеред зими.

Минулого тижня 39 американських сенаторів виступили проти трубопроводу «Північний потік – 2», направивши листа міністру фінансів Стівену Мнучину і заступнику держсекретаря Джону Саллівану.

Сенатори відзначили, що адміністрація американського президента Дональда Трампа «повинна використовувати всі наявні в її розпорядженні засоби для запобігання будівництва цього газопроводу».

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна ще раз звернулася до Європейської комісії, держав-членів ЄС з проханням відмовитися від намірів будівництва «Північного потоку-2».

П’ять країн підписали листа про шкідливість для Європи газопроводу «Північний потік-2».

До слова, Німеччина планує відмовитись від російського газу.

Велика Британія також розгляне можливості імпорту природнього газу з альтернативних Росії джерел.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: