Тарифи на газ у квітні: скільки заплатять українці

Тарифи на газ у квітні: скільки заплатять українці
Тариф у платіжці за спожитий газ у всіх тариф однаковий і становить 4,33 гривні за кубометр

Українці, які не споживали газ у березні чи квітні, все одно заплатять – не за використаний газ, а за його транспортування

У квітні українцям прийдуть дві платіжки за газ: одна за об'єм спожитого газу у березні, а інша за транспортування газу у квітні.

Тариф у першій платіжці за спожитий газ у всіх тариф однаковий і становить 4,33 гривні за кубометр.

У березні українці заплатили за спожитий у лютому газ за тарифом 5 гривень за кубометр. Це на 13,5% дорожче за ціну у квітневих платіжках.

Ціна в другій платіжці, тобто за транспортування, відрізняється в різних областях та навіть районах області. У березні найдешевше платитимуть у Києві – 0,34 гривні за кубометр газу, а найдорожче у частині Львівської області – 2,39 гривні.

Українці, які не споживали газ у березні чи квітні, все одно заплатять – не за використаний газ, а за його транспортування.

Все через те, що для українців підрахували, скільки вони спожили за період з 1 жовтня 2018 по 31 вересня 2019. Поділили все на 12 місяців, а потім цю кількість кубометрів помножили на місцевий тариф. Так вийшла фіксована ціна за транспортування, яка не залежить від того, чи споживаєте ви зараз газ, чи ні.

До слова, раніше оператор ГТС оприлюднив інформацію про якість газу у березні 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: