У БПП розповіли, коли очікувати прийняття Держбюджету-2019

У БПП розповіли, коли очікувати прийняття Держбюджету-2019
Перший заступник голови фракції партії БПП Ігор Кононенко

Рада може ухвалити бюджет вже на початку грудня

Проект Державного бюджету на 2019 рік може бути остаточно ухвалений на початку грудня.

Про це під час  ефіру на телеканалі «Рада» заявив перший заступник голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко, повідомляє прес-служба БПП.

За його словами, коли проект Держбюджету розглядався в першому читанні, до нього було багато пропозицій народних депутатів, проте, всі врахувати неможливо, з огляду на дохідну частину бюджету.

«Вчора ми проголосували дуже важливий закон – зміни до Податкового кодексу, які, після ухвалення в другому читанні і підписання Президентом, дадуть можливість збільшити дохідну частину бюджету. Тому я абсолютно оптимістично дивлюсь на прийняття бюджету і думаю, що на початку грудня ми його проголосуємо, а можливо і раніше», – вважає Кононенко.

Що стосується ключового для бізнесу президентського законопроекту №8557 про податок на виведений капітал, тут є дискусія з Міжнародним валютним фондом, стверджує народний депутат.

«Це дуже важливий документ для стимулювання підприємництва, створення додаткових робочих місць і залучення інвестицій. Ми від цієї ідеї не відмовилися, але, скоріше за все, цей закон буде проголосований з відтермінуванням введення його в дію. Яке відтермінування? Це також питання дискусії з Урядом і МВФ. Але це звичайна дискусія. Хочу вам нагадати, що така сама дискусія, теж за участі МВФ, була два роки тому, коли ми в два рази знижували єдиний соціальний внесок. І на той час парламенту і податковому комітету вдалося переконати Фонд», – підсумував Ігор Кононенко.

Раніше прем’єр-міністр заявляв, що бюджет до 1 грудня забезпечить подальшу співпрацю з фінансовими партнерами.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила у першому читанні законопроект про Державний бюджет на 2019 рік.

Згідно з документом, прогноз доходів зведеного бюджету на 2019 рік визначений з урахуванням поточного виконання бюджету, змін до податкового та бюджетного законодавства, і становить 1 292,7 млрд грн. Фінансування загального фонду державного бюджету у 2019 році планується за рахунок державних внутрішніх та зовнішніх запозичень.

Обсяг платежів з обслуговування державного боргу на 2019 рік прогнозується в обсязі 145 205,3 млн грн, що на 15 005,0 млн грн більше плану на 2018 рік. Згідно із законопроектом, установлюється прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2019 року - 1 853 гривні, з 1 липня - 1 936 гривень, з 1 грудня - 2 027 гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: